Warme wolligheid

Papiergroothandel Antalis presenteert Refit, een wollige, modebewuste en milieuvriendelijke papierkwaliteit van de Italiaanse fabrikant Favini.

Refit is een bijzondere reeks milieubewuste, creatieve papier- en kartonsoorten. De papierkwaliteit bevat 40% post-consumer recycled waste aangevuld met 15% wol of katoenvezel, een restproduct uit de textielproductie. Daarenboven is Refit vervaardigd met 100% in eigen beheer opgewekte hydro-elektrische energie.

Refit Wool

Heel erg bio en zo voelt het ook… Refit Wool voelt even pluizig als een warme wintertrui van vers geschoren Noorse schapenwol. De wolvezels zijn duidelijk voelbaar en geven het papier een heel bijzondere ‘feel’. Favini adviseert om Refit Wool niet te bedrukken in offset, maar te opteren voor folie-, zeef- of blinddruk. Zeker in combinatie met een oogverblindende folie geeft het karakteristieke pluizige oppervlak en donkere kleur van het papier een schitterend resultaat.

Refit Cotton

Moet er toch in offset gedrukt worden, is de Refit Cotton wellicht een optie. De Refit Cotton is gladder en lang niet zo harig maar behoudt zijn ecologische uitstraling dankzij de donkere katoenvezels op de lichte papiertinten. Refit Cotton is eveneens geschikt voor Dry Toner.

Beschikbaarheid

In het Refit assortiment vind je drie grammages terug (120 g., 250 g. en 300 g.) en 5 tinten (Wool Black, Wool Blue, Cotton Grey, Cotton Pearl en Cotton White). In de Cotton White zijn ook enveloppen beschikbaar (11×22 cm & 17×17 cm). Refit is enkel beschikbaar in vellen van 72×102 cm en wordt in België verdeeld door Antalis. Meer info vind je hier.


PaperSwatch20-21


 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *