WeTransfer koopt Paper & Paste

WeTransfer, de service voor het versturen van wat grotere bestanden, timmert verder aan de weg in de Verenigde Staten met de overname van FiftyThree Inc, bekend van de creatieve apps Paper en Paste.

Creatieve flow

WeTransfer is ondertussen een vaste waarde in de gereedschapskoffer van menig ontwerper. Het van oorsprong Amsterdamse bedrijf zorgt er al sinds 2009 voor dat we zonder al te veel poespas ook grote bestanden kunnen versturen naar onze klanten en leveranciers. Toegegeven, WeTransfer is lang niet de enige provider in dit segment. WT heeft zich echter van in het begin weten te onderscheiden dankzij een minimalistische interface en kristalheldere workflow. Het uitgangspunt bij WeTransfer is immers dat triviale zaken als het versturen van bestanden geen domper hoeven te zijn op je creatieve flow. En gezien de 42 miljoen maandelijkse gebruikers, kunnen we wel stellen dat ze daar aardig in geslaagd zijn.

Paper & Paste

Nu is er dus de overname van de apps van FiftyThree. De Paper app, zowat de allereerste creatieve app die ik zelf op mijn iPad had staan, is een bijzonder intuïtieve tekenapp. Paper werd in 2012 gelanceerd en kreeg in datzelfde jaar al meteen de Apple iPad App of the Year Award. Ondertussen werd de app meer dan 25 miljoen keer gedownload. Vandaag bulkt de App Store van de creatieve apps, maar Paper heeft nog steeds zijn unieke look-and-feel. De match met een op de creatieve ziel gefocuste service als WeTransfer, moet je inderdaad niet te ver zoeken.

De andere app, Paste, is van veel recentere datum. Paste werd gelanceerd in december van dit jaar en is in essentie een presentatie app. Paste laat je toe snel en eenvoudig een idee in een mooie presentatie te gieten en te delen met anderen in je creatieve team.

Expansie

Met de overname van het Amerikaanse FiftyThree wil WeTransfer verder werken aan de expansie in de Verenigde Staten en zijn toolset uitbreiden met apps voor de creatieve professional. In 2016 opende WeTransfer ook al een kantoor in Los Angeles. Goed bezig, mannen. 👍

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *