Adobe CC 2015

Adobe lanceert de 2015 release van zijn Creative Cloud. Deze release bevat updates voor Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, After Effects, Muse en Indesign en brengt ons nieuwe mobiele apps voor iOS en Android. JumpLine vat voor jullie de highlights samen in de spreekwoordelijke nutshell.

Adobe CC 2015 - CreativeSync

Adobe CreativeSync
Integratie is sinds het prille begin van de Creative Cloud een fundamenteel gegeven. Met de CreativeSync-technologie zet Adobe een volgende stap. CreativeSync synchroniseert je creatieve assets (bestanden, foto’s, lettertypes, brushes, kleurtinten enz.) op een intelligente manier zodat je als ontwerper altijd je materiaal ter beschikking hebt, in het juiste formaat en op de plek (desktop of mobile) waar je het nodig hebt.

Adobe CC 2015 - desktop apps

Photoshop CC
Photoshop is 25 jaar en krijgt als verjaardagscadeautje ‘artboards’ aangemeten. De PS artbords laten je toe om cross-device gebruikerservaringen te ontwerpen binnen éénzelfde Photoshop-document. Voor ontwerpers van mobiele apps en websites heeft PS voortaan ook een eigen workspace (Photoshop Design Space). Nieuw, zowel in PS als in Lightroom, is de Dehaze-functie. Dehaze is een mirakeltool voor het wegwerken van mist en nevels in beelden met een sprankelend heldere afbeelding als resultaat.

Premiere Pro CC
Premiere krijgt er het Lumetri Color-paneel bij voor het uitvoeren van krachtige kleurcorrecties aan de hand van handige sliders. Morph Cut maakt het eenvoudiger om een mooi afgewerkt interview af te leveren door jump cuts subtieler te maken.

After Effects CC
After Effects bevat nu Uninterrupted Preview. Deze feature laat je toe composities en de afmetingen van panelen aan te passen zonder dat dit invloed heeft op de playback. Een leuke gimmick is ongetwijfeld de Character Animator waarmee je 2D-figuren kan animeren. Met een webcam kan je gelaatsuitdrukkingen, samen met gesproken tekst, opnemen en in real-time toepassen op een figuurtje.

Illustrator CC
Speed is everything. De Mercury Performance Engine heeft een flinke boost gekregen, waardoor je zonder vertraging kan in- en uitzoomen. Met de nieuwe Chart tool (preview) kan je als ontwerper aan de slag om diagrammen, tabellen en charts mooi vorm te geven.

Indesign CC
Scrollen door complexe documenten zou met deze release sneller moeten dankzij een eigen Mercury Performance Boost. Ook beschikt Indesign voortaan over de mogelijkheid om documenten met enkele muisklikken on line te publiceren.

Adobe Muse
Hip, hip, hoera… voortaan heb je ook vanuit Muse direct toegang tot de fonts van Typekit.

Adobe Hue CC
Nieuw in het mobiele arsenaal van Adobe: Hue CC, een app om licht- en kleurpaletten vast te leggen en te delen voor video, film en broadcast. Het licht- en kleureffect dat je met je iPhone  vastlegt, kan je later toepassen op je project in Premiere Pro of After Effects. Verder zijn de mobiele apps Brush CC, Shape CC, Color CC en Photoshop MIX voortaan ook beschikbaar voor Android.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *