Adobe MAX: new mobile apps

Tijdens de key note op de eerste dag van de MAX conferentie heeft Adobe de beschikbaarheid aangekondigd van een reeks nieuwe en rebranded mobile apps.

De Illustrator familie is uitgebreid met Illustrator Draw (voordien Adobe Ideas) om vrij te tekenen op tablet en Illustrator Line (meer precieze illustratie met geometrische vormen).  Beide apps zijn vergaand geïntegreerd met de Illustrator CC desktop app en geoptimaliseerd om te gebruiken met de nieuwe hardware tools Adobe Ink en Slide.

In de Photoshop range maken we kennis met Photoshop Mix voor het maken van snelle composities op je iPad of iPhone (!). Image editing on the go, zeg maar. Photoshop Sketch laat je toe te tekenen/schilderen met een hele reeks built-in brushes en sluit perfect aan bij zowel Illustrator als Photoshop op de desktop.

Helemaal nieuw is Premiere Clip, een mobile app om video gemaakt met je iPhone of iPad te editeren en te sharen op social media. Ook Premiere Clip integreert vlot met grote broer Premiere Pro op de desktop zodat je je clips verder kunt fine tunen.

Een zeer interessante nieuwkomer in de mobiele arena is Adobe Brush. Een app die je toelaat om een foto op je iPad of iPhone, van bijvoorbeeld een gebarsten vloertegel of een spat op de stoep, te gebruiken als basis voor een nieuwe brush. Zo kan je snel en eenvoudig brushes creëren van om het even wat je in het oog springt.

Wat Adobe Brush is voor brushes, is het eveneens nieuwe Adobe Shape voor vormen. Met Adobe Shape kan je met je iPhone of iPad letterlijk vormen vangen en omzetten naar volledig bewerkbare vector beelden.

Tot slot is er nog Adobe Color (voordien Adobe Kuler) om kleuren te sampelen en vast te leggen in swatches.

De interfaces van de verschillende mobile apps zijn goed op mekaar afgestemd en de integratie met de desktop apps is consistent. Met deze reeks apps wil Adobe duidelijk aanwezig zijn op het mobiele platform en geeft het aan dat tablets en smartphones niet enkel dienen om content te consumeren, maar ook integraal deel uit maken van het creatief proces.

De nieuwe mobile apps van Adobe zijn vanaf 6 oktober beschikbaar in de App Store en als download voor CC abonnees.

JumpLine: www.adobe.com/creativecloud/catalog/mobile.html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *