Adobe XD, nieuwe Experience Design applicatie

Project Comet, voor het eerst geïntroduceerd tijdens de afgelopen Adobe MAX in L.A. en eerder besproken op JumpLine, heeft zich ontpopt tot Adobe XD, een nagelnieuwe desktop app voor user experience (UX) design- en prototyping.

Adobe XD (Preview)

Adobe kondigt de beschikbaarheid aan van Adobe XD als Preview. Dat betekent dat het product nog wat gefinetuned wordt, maar je de applicatie toch al kan uitproberen. Voorlopig is deze nieuwkomer enkel beschikbaar voor Mac OS. In de toekomst zullen er ook versies voor iOS en Android komen en zal de desktop app beschikbaar zijn voor Windows 10. Adobe XD is gratis te downloaden. Het enige wat je nodig hebt is een gratis Adobe ID. De eerste commerciële release  wordt later dit jaar verwacht en zal beschikbaar zijn als onderdeel van je Creative Cloud lidmaatschap.

Adobe XD biedt je de mogelijkheid om binnen éénzelfde omgeving naadloos te schakelen tussen wireframing, design, prototyping en preview. De tool laat je toe om snel een idee te schetsen, een prototype te maken en meteen de interactie uit te testen op je telefoon of het design als werkend model versturen naar de klant.

De eerste preview-versie bevat design- en layout-tools, een prototype modus voor het definiëren van interactieve hotspots en schermovergangen en handige sharing opties zodat anderen de prototypes in hun browser, op de desktop of vanaf een mobile device kunnen bekijken. Eenmaal de design goedgekeurd, beschikt Adobe XD over de nodige exportmogelijkheden om alle assets op een eenvoudige manier door te sluizen naar de ontwikkelaars voor de productie.

JumpLine: blogs.adobe.com/creativecloud/tag/adobe-xd-updates

Een gedachte over “Adobe XD, nieuwe Experience Design applicatie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *