Affinity Designer voor iPad

Serif, het softwarehuis achter de Affinity productfamilie, lanceert een iPad-versie van het fel bejubelde Affinity Designer en ze zijn blijkbaar niet over één nacht ijs gegaan.

Persoonlijk ben ik niet overtuigd van dat ‘mobile design’ gedoe. Ik had trouwens de indruk dat de hype wat was gaan liggen en softwareproducenten tot het inzicht gekomen waren dat ontwerpen ‘on the go’ mooi oogt in promofilmpjes, maar in realiteit eerder een beperkte en frustrerende bezigheid is. Niet, dus.

Affinity Designer for iPad – official video from Affinity on Vimeo.

Uitgebreide feature set

Zoals we van de mannen van Serif gewoon zijn, is ook deze mobiele versie van Affinity Designer tot in de puntjes verzorgd. Strakke, doordachte interface en meer functies dan je in gelijk welke andere mobile app kan terugvinden. Zo biedt deze iPad-versie brush stabilisation, multi-touch modifiers en live preview voor curves, een volledige set non-destructive adjustment layers, maskers en clipping layers, text styling en ondersteuning voor typografische finesses zoals ligaturen. Je kan tekst omzetten naar contouren, tot 1.000.000% inzoomen en er tot 1.000 lagen op na houden. Verder ondersteunt Affinity Designer zowat alle belangrijke beeldformaten, live blend modes en end-to-end CMYK. Je kan zelf meteen een drukklare PDF/X-4 exporteren, een PSD mét lagen, een SVG of EPS… Je zegt het maar.

Kleuren selecteren doe je met het voor mobile aangepaste Colour Wheel.
Affinity Designer voor iPad biedt een hele winkel non-destructive adjustment layers
Je document kan tot 1.000 lagen bevatten. Lijkt me wel voldoende 🙂
Ook werken met Pantone-kleurtjes kan binnen Affinity Designer for iPad.

Creative power app

Combineer al dat moois met zo’n nagelnieuwe iPad Pro en je hebt het creatieve equivalent van een top of the range Zwitsers zakmes in je rugzak. Zou het dan toch wat zijn met dat ‘mobile design’? In elke geval reden genoeg om het eens te proberen. Tot 25 juli krijgt je 30% korting en betaal je slechts US $ 13,99 (normale prijs US $ 19,99). Meer info vind je op de website van Affinity.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *