AI Masking

Whoehoe… Adobe MAX komt er aan en zoals wel vaker laat Adobe in de aanloop van dit event enkele previews los op de creatieve goegemeente. Warmmakertje van dienst: AI Masking in Lightroom.

In Lightroom Classic zal je binnenkort het heel nieuwe Mask window, dat verdacht veel weg heeft van het Layers palet in PS, terugvinden. Via Select Subject, dat we ook kennen van PS, kan je met één klik een masker maken van je onderwerp. Je kan vervolgens dat masker dupliceren, inverteren of verder verfijnen door het te combineren met bijvoorbeeld een Color of Luminance Range Mask. Om te vermijden dat die opeenstapeling van maskers uitmondt in een apocalyptisch zootje, kan je je maskers, net als je lagen in PS, benoemen.

AI Masking is momenteel nog niet beschikbaar, maar verwacht wordt dat de feature tijdens of kort na Adobe MAX zijn opwachting zal maken. Adobe MAX is net als vorig jaar een gratis on line event en gaat door van 26 tot 28 oktober.

In onderstaande video gaat Lightroom-expert Piet Van den Eynde alvast even aan de slag met het nagelnieuwe AI masking in Lightroom Classic.

Happy masking, everybody 

Een gedachte over “AI Masking”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *