Adobe Zero

Hoogdagen voor de creatieve goegemeente. Adobe pakt tijdens de jaarlijkse MAX-conferentie uit met tal van nieuwigheden. Jolijt, jolijt… Of toch niet helemaal…

Ik had mijn agenda nokvol gepland. Sessie na sessie, workshop na workshop… Maar ik moet eerlijk toegeven dat er bijzonder weinig van in huis gekomen is. Hoewel deze tweede on line MAX opnieuw heel verzorgd in mekaar stak, beklijft het allemaal weinig. Na de derde sessie verschoof mijn browser window al naar mijn tweede scherm en ging het geluid op mute. Onmogelijk om mijn aandacht nog langer bij de les te houden. Uiteindelijk werd de lokroep van de groeiende lijst aan binnenkomende mails mij fataal.

Creative Cloud Web

Maar ook op vlak van nieuwigheden, lijkt het mij een eerder magere oogst. Ik krijg het warm nog koud van die Creative Cloud Web-toestanden. Wie zit er nu te wachten op een on line versie van Photoshop en Illustrator? OK, je kan samenwerken met externe partijen die niet over een CC licentie beschikken en met een soort van rudimentaire commenting tools kan iedereen los gaan op je ontwerp. Echt?!? Wat is er verkeerd met wat sticky notes in een PDF-je?

Nieuw in Photoshop

De Object Selection Tool in PS is wat gepimpt en de Mask All Objects feature is best wel indrukwekkend. Ook de nieuwe technieken (Linear & Perceptual) om meer verfijnde en oogstrelende gradients te maken, scoort bij mij. Je kan immers nooit genoeg verlooptintjes hebben 🙂

Over de Landscape Mixer, de nieuwe Neural Filter, kunnen we kort zijn: leuk om even mee te foeteren, maar ik zie er het dagelijkse nut niet van…

Verder opgemerkt: kopiëren vanuit Illustrator naar Photoshop wordt een stuk handiger nu je ook de laagstructuur kan behouden. Ook de intrede van Select Sky en Select Subject in Lightroom Classic is een stap in de goede richting. Lees meer over deze nieuwe feature in deze blog post.

3D, het nieuwe Eldorado

3D is het nieuwe goud voor Adobe. Na de overname van het Franse Allegorithmic in 2019 (lees ook deze blog post), maakt Adobe de Substance 3D Collection beschikbaar in een afzonderlijk abonnement (38,71 EUR/maand, inclusief tijdelijke korting van 20%). Dimension blijft, tot nader order, beschikbaar als onderdeel van de CC subscription. O ja, ook Illustrator krijgt er een nieuwe 3D workspace bij.

Parent Pages

InDesign is andermaal het kneusje van de klas. Hier valt weinig noemenswaardig nieuws te bespeuren. Of toch… Master pages worden politiek correct en gaan voortaan door het leven als Parent pages… No joke! Ik weet wel dat het inclusie a big thing is in de US, maar allez… Dit is toch te gek voor woorden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *