#BOPE18

Op 31 mei organiseert VIGC samen met Canon het allereerste Benelux Online Print Event (#BOPE18, voor de vrienden). Een scala aan internationale sprekers, een ijzersterk programma en een tot de verbeelding sprekende locatie… reden genoeg om nog eens een bezoekje te brengen aan het Atomium.

Met #BOPE18 is VIGC (Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie) absoluut niet aan zijn proefstuk toe. “De afgelopen 3 jaar organiseerden we al 6 events rond online print”, horen we van Jos Steutelings, senior consultant bij VIGC. “Ja, er is nog veel werk aan de winkel in België. In vergelijking met landen zoals Nederland en het Verenigd Koninkrijk loopt België toch wat achterop als het gaat over online print. Er is stof genoeg om over te praten, vandaar dat we uitpakken met een heus dagvullend event.”

#BOPE18 gaat door op donderdag 31 mei van 10u15 tot 22u00 in het Atomium in Brussel.

Online print

Met #BOPE18 wil VIGC online print in al zijn facetten belichten. Welke kansen biedt een almaar meer gedigitaliseerde wereld? Wat zijn de te vermijden valkuilen bij het opzetten van een online print platform? Hoe zit het met de marketing? Wat kunnen we leren van de succesverhalen in het buitenland? Vragen waarop #BOPE18 met een gevarieerd en dagvullend programma een antwoord wil geven.

Trends in web-to-print

Bernd Zipper (D), consultant, docent, spreker en de oprichter en CEO van Zipcon consulting, is een perfect gecaste opener en dé man om de trends te schetsen op vlak van massamaatwerk, e-business print, web-to-print, online printwinkels en interdisciplinaire mediaprojecten.

Concrete cases

Met Phil Wilce (GB), managing director bij Formara en Mark van Wingerden (NL), operational manager bij Endless Branding en Wouter Haan (NL) van Simian (o.a. reclameland.nl), krijgen we enkele heel concrete praktijkvoorbeelden voorgeschoteld. Interessant lijkt mij ook de case van Giuseppe Prioriello (I), oprichter en CEO van Packly. Packly brengt een vernieuwend web-to-pack verhaal waarbij het mogelijk wordt om allerlei doosjes op kleine oplagen te realiseren. Tom Peire (B), sales- en marketingprofessional en CEO bij Four Pees, heeft het dan weer over het samengaan van e-commerce & productieautomatisering en Cis Scherpereel (B), e-commerce expert, onderstreept het belang van de menselijke factor bij online zakendoen.

Ook de klant komt aan het woord tijdens #BOPE18. Zo vertelt Joris Heirbaut, directeur media en communicatie bij stad Antwerpen, over de atypische manier van digitale inkoop van print voor de stad. Afsluiten doet #BOPE18 met een digitale hoogvlieger in de persoon van Lionel Soccal, industry manager retail & e-commerce bij Google Belgium.

Professionele setting

Als toemaatje trakteert VIGC op een begeleide rondleiding van de tentoonstelling ‘Atomium meets Surrealism’ en een fancy VIP diner in de bovenste bol van het Atomium. “Met #BOPE18 willen we een professionele setting neerzetten voor een inhoudelijk hoogstaand event én de deelnemers alle mogelijkheden bieden om naar hartelust te netwerken. Veel van de sprekers zullen trouwens aanwezig zijn op het diner en aanspreekbaar zijn voor iedereen die met een prangende vraag zit”, besluit Jos Steutelings.

#BOPE18 gaat door op donderdag 31 mei van 10u15 tot 22u00 in het Atomium in Brussel. Inschrijven kan via www.benelux-online-print-event.eu.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *