Jill Geens op Pure Digital Show

Pure Digital Show

Pure Digital Show?

Pure Digital Show, is een splinternieuwe beurs over innovatief, digitaal drukwerk. Je kon ze op 17, 18 en 19 april bezoeken in de RAI in Amsterdam. Ambitieus want meteen 3 volle dagen! Er was speciale aandacht voor digitaal drukwerk toegepast in het interieur. Veel heb ik van de beurs echter niet gezien … 

De organisatoren van deze beurs vroegen me eind vorig jaar immers om te komen spreken. In eerste instantie zag ik dat totaal niet zitten. Spreken voor publiek valt immers een heel eind buiten mijn comfortzone. Het is ongetwijfeld van één of andere spreekbeurt uit de lagere school geleden dat ik voor een groep sprak. 🙂

En toch …

Ondertussen zit ik 20 jaar in het vak als grafisch vormgever en heb ik 10 jaar als account manager voor een drukkerij gewerkt. Het hoeft dus geen betoog: de liefde voor print zit heel diep. De beweringen dat drukwerk dood is of niet meer van deze tijd, raken me dan ook recht in mijn hart. Naar mijn mening zijn er een hoop – al dan niet voor de hand liggende – samenwerkingen die terug magie in drukwerk kunnen steken en die die kwatongen de mond kunnen snoeren. Omdat mijn liefde voor drukwerk groter is dan mijn angst om voor een publiek te spreken, heb ik mijn moed bijeen geraapt en ben ik toch het podium opgegaan.

Aankondiging Jill op de site van Pure Digital Show

Eerst bracht ik mijn presentatie “Maak magie mogelijk”. Daarin belichtte ik het belang van samenwerkingen tussen creatievelingen en uitvoerders (drukkerijen, afwerkingsbedrijven, papierleveranciers) enerzijds en de versterkende samenwerking tussen verschillende mediakanalen anderzijds (online+offline zoals print, POS-materiaal, verpakkingen, …). De som is immers veel meer dan het geheel der delen!

Jill Geens in panelgesprek op Pure Digital Show

vlnr: Renate Boere (Studio Renate Boere), Hil Driessen (Driessen + van Deijne), Annemijn Filius (Motiflow), Jill Geens (IN.DRUK en blogger op Jumpline)

Daarna kwam er een panelgesprek met de andere dames die kwamen spreken, met als insteek mijn artikel over de “Grafische Gazellen”. Aansluitend was er nog een vragenronde. Didier Haazen van het VIGC praatte alles vakkundig aan elkaar.

 

Conclusie

De beurs nam een goede start, denk ik want ik heb ze niet écht kunnen bezoeken. Hopelijk krijgt Pure Digital Show de kans om de volgende jaren uit te groeien tot een gevestigde waarde. De insteek vond ik in elk geval origineel omdat er vernieuwende materialen en mogelijkheden werden getoond aan vormgevers. (Ik was écht onder de indruk van het werk van Driessen + van Deijne.) De inspiratie die we op zo’n beurs opdoen, kunnen we meteen integreren in de ontwerpen die we maken en het advies dat we aan onze klanten geven. Onbekend is onbemind nietwaar?

Aan het spreken voor publiek had ik persoonlijk een flinke kluif. Ik wilde echt beslagen op het ijs komen en heb me intensief voorbereid. Twee maanden op voorhand was mijn presentatie klaar en ben ik ze élke dag beginnen repeteren. Weten dat ik mijn inhoud kende, gaf me iets minder zenuwen. Uiteindelijk liep het vlot en was ik best tevreden met mijn passage op Pure Digital. Zou ik het nog eens doen? Who knows?

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *