Tanaka Covid 19

De miniaturen van Tatsuya Tanaka

De Japanse kunstenaar Tatsuya Tanaka, maakt miniaturen van alledaagse voorwerpen. Gewone objecten, gecombineerd met kleine poppetjes, vormen herkenbare scene’s. Mooi gefotografeerd in prachtige diaporama’s. En dat doet hij elke dag.

Elke dag, hoe creatief kan je zijn! Vanaf 20 april 2011maakt Tatsuya dagelijks een miniatuurtje. Reken maar uit. Dat hij opgeleid is als fotograaf helpt natuurlijk om mooie beelden te maken.  Mooi gekadreerd, focus op het sterke punt, belichting in orde.

Tanaka en broccoli

Tanaka cake
© Tatsuya Tanaka

Instagram

In een vorig leven was Tatsuya art director in een reclamebureau waar hij advertenties inplande en uitwerkte. Daarnaast had hij een eigen instagramaccount en zocht wat inspiratie. Hij startte met een kleine verzameling (50) eigen mannetjes, diertjes etc. die hij in een herkenbare compositie neer pootte. Al gauw merkte hij dat zijn miniatuurcomposities in de smaak vielen. Hij kreeg veel reacties en de beelden werden gretig gedeeld. Zijn fanbase groeit over de hele wereld. Momenteel heeft hij meer dan 10.000 poppetjes en ruim 2,6 miljoen volgers op instagram.

schuiven vol poppetjes
(c) Kusano Seiichirō

Tanaka houdt rekening met zijn internationale schare fans. Elke opzet probeert hij zo universeel en eenvoudig mogelijk te maken.  “I try to make my works simple enough that even grade schoolers can understand them.” Straf.

Tanaka aan het werk

Tanaka aan het werk
(c) Kusano Seiichirō

Covid-19

Tatsuya maakt handig gebruik van de actualiteit. Covid-19 beheerst de wereld en dat zie je in zijn werk. Mondmaskers, toiletpapier, een thermometer…  De beelden spreken aan en iedereen herkent wel een situatie of legt een link met eigen ervaringen. Corona als inspiratie.

trein en station met toiletpapier

volleybal met mondmasker
© Tatsuya Tanaka

Tanaka wil, als de pandemie voorbij is, in de toekomst de wereld rondreizen. Zijn miniaturen zijn als eens opgesteld in Japan, Hong Kong, Taiwan en andere plaatsen in Azië. Hij droomt ervan om ook naar Europa en Amerika te komen. Als het zover is ga ik zeker eens kijken.

Tatsuya Tanaka op instagram
Tatsuya Tanaka op thisiscolossal.com

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *