Win jouw exemplaar van de machtige BookBindCube

Brepols Bookbinders & partners presenteren… The BookBindCube, een wonderdoos vol inspirerende bindtechnieken, een pareltje van druktechnisch vernuft en een absoluut hebbeding voor elke grafisch ontwerper. En, ja hoor, wij hebben er eentje voor jou…

The BookBindCube

The BookBindCube is een gezamenlijk project van Brepols Bookbinders, Grafische Groep Matthys (foliedruk), Antalis en Arctic Paper (papier), Moeskops Grafisch (Cantobox) en A-kwadraat (handling). De met koudfolie, krasvastlaminaat en spot-UV lak afgewerkte doos omvat 10 feilloos ingebonden boekjes, verdeeld over drie categorieën (hardcover, softcover en specials). Elk boekje illustreert een andere bindtechniek en laat je kennis maken met een afzonderlijke papierkwaliteit. De box zelf is een luxueuze vierdelige Cantobox met perfecte haakse hoeken.

Inspiratiebron voor boekenmakers

“Het was niet onze bedoeling om een sluitend overzicht te geven van alle mogelijke bindtechnieken”, vertelt Patrick Bakermans van Brepols me. “Dat zou ons te ver voeren. The BookBindCube is eerder bedoeld als inspiratiebron voor boekenmakers allerhande”. Toch is de BookBindCube veel meer dan een leuke kijkdoos. De box bevat een ware schat aan informatie over de wondere wereld van het boekbinden. Zo lees je op de achterzijde van elk boekje alles over de betreffende bindtechniek, de gebruikte lijmsoort en de mogelijke opties…

Van klassieke hardcover tot Japans gevouwen 

The BookBindCube omvat onder andere klassiekers als de hardcover met rechte of ronde rug, de perfect vlakliggende Otabind en de bijzondere Otastar (beide gepatenteerde technieken voor soft covers). Daarnaast vind je ook enkele ‘speciallekes’ zoals de Trim Flushed Hardcover en de Japanese Folder. De Trim Flushed Hardcover is een standaard hardcover met rechte rug die aan 1, 2 of 3 zijdes is nagesneden. Hierdoor wordt het grijsbord zichtbaar in de afsnede. Voor deze techniek wordt vaak wit, zwart of zelfs gekleurd bord gebruikt in plaats van het standaard grijsbord. De Japanese Folder is dan weer een bindtechniek waarbij het binnenpagina’s per vier in de rug zijn gelijmd met de vouw aan de voorzijde. Met deze techniek creëer je als het ware dubbele pagina’s waarvan de binnenzijde slechts beperkt zichtbaar zijn. Deze techniek leent zich uitermate tot allerhande creatieve strapatsen. Zo kan je de binnenzijde afwerken met een blitse PMS of de vouw perforeren. De lezer kan dan de pagina’s los maken om te ontdekken wat er zich aan de binnenzijde afspeelt.

Vervolg op ‘Howtocookabook’

De BookBindCube is gerealiseerd op een oplage van 600 ex. en wordt in België, Nederland, Frankrijk en Engeland verdeeld door Brepols. De BookBindCube vormt het vervolg op ‘Howtocookabook’, de succesvolle bindcollectie van Hexspoor. (nvdr. Hexspoor, gespecialiseerd in soft covers, werd in 2018 overgenomen door Brepols.)

Win jouw exemplaar van de BookBindCube

Hebben we je helemaal warm gemaakt? Prima. JumpLine heeft één exemplaar van deze machtige BookBindCube om weg te geven aan een gelukkige lezer. Wat moet je doen? Een eenvoudig mailtje naar stef.verhoeven@jumpline.eu volstaat om jouw kansen veilig te stellen. Een onschuldige hand in de gedaante van mijn bevallige, zij het ietwat nukkige, tienerdochter zal de winnende mail uitpikken. Op vrijdag 2 oktober maken we de gelukkige winnaar bekend op JumpLine.

Er is wel één voorwaarde: je krijgt de BookBindCube niet zomaar toegestuurd. Nee, nee… Daarvoor is deze box veel te bijzonder. De BookBindCube krijg je persoonlijk overhandigd door één van de mensen van Brepols en dat gaat gepaard met een half uurtje boordevol tips & tricks.


PaperSwatch20-21


 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *