Photography Deck

Klaveren is troef… Met het Photography Deck komt freelance fotograaf en filmmaker Eric Bohring met een opgemerkte campagne op Kickstarter: het ultieme cadeau voor elke fotograaf met een zwak voor grafisch ontwerp.

Photography Deck

Een kaartspel waarin de basics van de fotografie netjes uit de doeken worden gedaan… hoe simpel kan het zijn. Toch scoort Eric Bohring ‘big time’ met zijn project op het crowd funding platform Kickstarter. In een mum van tijd werd het doel van €1.000 gehaald. De teller staat nu al op meer dan €110.000 met nog goed 20 dagen te gaan. Meer dan 3.800 mensen hebben het project in mindere of meerdere mate gesteund.

Professioneel vormgegeven

Het idee mag dan wel simpel zijn, Eric Bohring is niet bepaald over één nacht ijs gegaan. Voor de vormgeving deed de ondernemende Duitser beroep op professionele illustrators. En dat loont want de kaarten zien er werkelijk beeldig uit en geen twee kaarten zijn dezelfde. Ook de uitvoering wordt top met een subtiel linnenlaminaat voor het juiste gevoel in de hand.

De figuren uit het kaartspel zijn met humor geïllustreerd. Zo krijgen de koningen een stevige SLR en is er een compacte APS-C voor de dames.
Zoals het hoort: de speelkaarten krijgen een verfijnd linnenlaminaat voor het juiste gevoel in de hand

Handige cheat sheets

Niet alleen de vorm zit goed, ook de inhoud lijkt behoorlijk doordacht. De speelkaarten met figuren (Heer, Dame, Boer en Joker) kregen een speelse op fotografie geïnspireerd redesign. De andere kaarten uit het dek werden omgevormd tot een compacte ‘cheat sheets’ waarop de basisconcepten zoals belichting, kleur, compositie en witbalans kernachtig en aan de hand van klare illustraties uit de doeken worden gedaan. Elke kleur of soort binnen het kaartspel gaat over een specifiek aspect van de fotografie. ‘Schoppen’ behandelt de basics van je camera, ‘Harten’ focust op compositie, ‘Klaveren’ bevat technische informatie en ‘Ruiten’ geeft informatie over de verschillende stijlen en disciplines in de fotografie.

Enthousiast? Wie wil kan het project steunen op Kickstarter. Een Standard Deck heb je al voor €12 een meer exclusieve Limited Edition kost je € 15. Bohring verwacht in augustus 2020 de eerste exemplaren te kunnen uitsturen.

Toch een beetje oppassen… Een project steunen op Kickstarter is niet hetzelfde als een pre-order plaatsen. Er zijn immers geen garanties dat de speelkaarten er ook effectief komen. Je tekent dus in op eigen risico in de hoop dat Bohring voldoende geld binnenhaalt om zijn project te realiseren. Al is de man niet aan zijn proefstuk toe. Eerder lanceerde hij al succesvol The Thech Wrap, een veelzijdige oplossing voor het opbergen van je camera gear.

Wie de speelkaarten uiteindelijk gaat drukken, houdt Eric Bohring nog even voor zich. Lijkt mij anders gesneden koek voor Cartamundi.

Key features

  • 52 Playing Cards + 2 Jokers
  • Standard Playing Card size: 3.5 x 2.5 inches (89x 64mm)
  • Compact and travel friendly
  • Micro-linen texture for better handling
  • Lightweight and durable
  • Sturdy tuckbox
  • Tracked international shipping

PaperSwatch20-21


 

Een gedachte over “Photography Deck”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *