Extra’s voor Adobe Stock

Stockfotografie… We love it and we hate it. Denk erover wat je wil, maar stock is booming business en heel wat ontwerpers lusten er pap van. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Adobe opnieuw uitpakt met een uitbreiding van het assortiment op Adobe Stock.

Adobe heeft de trein van de stock content allerminst gemist. Integendeel, Adobe Stock heeft het concurrenten als iStock en Shutterstock bijzonder lastig gemaakt. Hoe kan het ook anders? Vergaande integratie in de CC-applicaties, ruime keuze, kwaliteitsvolle content en een schappelijke tariefformule. Redenen genoeg om een extra subscription te overwegen.

Sinds de introductie in 2015 is het aanbod op Adobe Stock stevig gegroeid.

Reuters

En nu komt er dus nog heel wat extra bij. Zo krijgen we via Adobe Stock toegang tot maar liefst 12 miljoen redactionele beelden en 300.000 videoclips van het persagentschap Reuters. De sportliefhebbers worden trouwens extra verwend. Adobe heeft immers een overeenkomst met USA Sports Today wat jaarlijks goed is voor nog eens 500.000 beelden van, voornamelijk Amerikaanse, sportevenementen. Daarnaast zal de 400.000 beelden tellende collectie van Stocksy deel gaan uitmaken van het Premium-aanbod op Adobe Stock.

Aesthetic Filters

Naast de uitbreiding van het aanbod introduceert Adobe ook Aesthetic Filters. Deze nieuwe filters maken gebruik van de artificieel intelligente Adobe Sensei en laten je toe te zoeken op beelden met een bepaalde scherptediepte (Depth of Field) of kleurintensiteit (Vivid Color). De Aesthetic Filters zijn een vervolg op de eerder gelanceerde Visual Search-feature waarmee gebruikers zoekopdrachten kunnen uitvoeren gebaseerd op geselecteerde afbeeldingen eerder dan op ingevoegde zoektermen. Volgens het persbericht van Adobe mogen we in de toekomst nog meer van deze intelligente filters verwachten.

De nieuwe zoekfilters voor ‘scherptediepte’ en ‘levendige kleuren’ kan je nu al testen in Adobe Stock.

Extra content = extra betalen

Dit klinkt allemaal geweldig en het extra aanbod is zeer verleidelijk, maar toch een waarschuwing alvorens je al te ondoordacht op ‘subscribe’ klikt. De extra redactionele content is, net zoals video of Premium-beelden, ook extra te betalen. Je kan met andere woorden je credits niet gebruiken om een visual uit de Reuters-collectie van zeg maar Donald Trump in je opmaak te verwerken. Trouwens: redactionele inhoud mag überhaupt niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals advertenties of producten voor de verkoop. Wil je die foto van Donald Trump toch in je magazine? Dan betaal je de volle pot: $ 49,99 voor een klein beeld (1688 x 1125px) en een Standard licentie of $ 199,99 voor een beeld op volle resolutie (3500 x 2333px) en een Enhanced licentie.

De prijzen voor redactionele beelden op een rijtje.

3x kassa

Op die manier passeert Adobe niet één, niet twee, maar drie keer langs de kassa. Een eerste keer voor je CC-licentie, een tweede keer voor je Adobe Stock abonnement en een derde keer voor de aankoop van Premium beelden, video content of redactionele beelden. Ligt het aan mij of begint dit toch een beetje te ruiken naar platte geldklopperij…

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *