Het Congres 2017

Op 5 oktober organiseert VIGC opnieuw Het Congres in de Lamot in Mechelen. Ben je actief binnen de grafische sector? Dan is er geen enkel excuus, want Het Congres is ’the place to be’.

Succes is (g)een toeval

Onder het thema ‘Succes is (g)een toeval. Nieuwe businessmodellen in print’ hebben de mannen van VIGC een bijzonder gevarieerd en inhoudelijk sterk programma samen gesteld. Het jaarlijkse congres is een cocktail van keynotes door prominente ‘captains of industry’, een boeiend panelgesprek en een snuifje niet alledaags ‘omgaan met risico’s en angsten’.

Angst geeft je vleugels

Persoonlijk kijk ik sterk uit naar de keynote van Cedric Dumont, één van de bekendste basejumpers ter wereld. In een ongetwijfeld ongemeen boeiende sessie deelt Cedric zijn ervaringen in het omgaan met risico’s en het overwinnen van angst. Zeer intrigerend allemaal, al zie ik mezelf nog niet meteen van een berg springen in zo’n Batman-pakske…

Sterke inhoud op Het Congres

Wie het basejumpen maar niets vindt, hoeft geenszins te wanhopen. Met key notes van René de Heij (NL-Probo.nl), Peter Gunning (UK-Nettl.com) en Maxime Carpentier (BE-Zerocopy) krijgen we gegarandeerd enkele interessante bedrijfsmodellen voorgeschoteld.

Het panelgesprek (een beetje een traditie ondertussen) staat dit jaar onder de deskundige leiding van journalist Ed Boogaard (NL). In het panel zitten René de Heij (NL-Probo.nl), Peter Overbeek (NL-Eshuis), Christian Duyckaerts (BE-Fespa), Lieven Steyaert (BE-Colruyt Group) en Johan Van de Velde (BE-Comith). Met een thema als ‘Succes is (g)een toeval’, durf ik te hopen op een geanimeerde en boeiende discussie.

Elke Jeurissen van Glassroots Consulting bijt dit jaar de spits af. Elke Jeurissen adviseert samen met Cato Léonard bedrijven, organisaties en overheden die willen groeien door hen op een innovatieve manier te leren samenwerken met al hun stakeholders. Het duo heeft o.a. de stad Antwerpen, VRT, G4S, DHL, Deutsche Post en Pfizer begeleid. Ze schreven samen het boek ‘Vreemdgaan voor managers’ over slim samenwerken met stakeholders.

Afsluiten doet Het Congres steevast met een gesmaakt walking dinner en ruime voorraad van het lokale gerstenat.

Deelnemen

Om deel te nemen aan Het Congres moet je registreren op de event website. Een kaartje kost je € 135 als VIGC-lid en € 175 als niet VIGC-lid. Als afsluiter nog een woordje van bewondering voor de mooie graphics die dit event tooien. Het werk van Serge Di Marcantonio van ontwerpbureau Yeah. Good job, Serge 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *