Tiller

Tijdregistratie… Niet bepaald iets om wild van te worden, maar een noodzaak wil je je noeste arbeid gefactureerd krijgen. Er is echter beterschap op komst. De mannen van de Australische product design studio Joan komen met een elegante oplossing voor dit vervelende aspect van onze job.

Time is money

Zelf heb ik een broertje dood aan tijdsregistratie. Of ik vergeet die vervloekte timer op te zetten, of ik vergeet hem af te zetten… Bovendien gebeurt tijdsregistratie bij ons op de studio in QuoJob en, ik zal het maar even rechtuit zeggen, dat is een draak van een tool. Onhandig, tjokvol buttons en velden waarvan niemand precies weet waarvoor ze dienen en met de look-and-feel van een na-de-uren-in-mekaar-geprutste Windows 95-applicatie. Maar goed, na talrijke uren te hebben gewerkt voor ‘piet snot’, hebben we onszelf er toe gebracht onze prestaties netjes bij te houden. Leuk is het niet, maar het loont wel. Product design studio Joan bewijst met Tiller dat het ook anders kan…

Eenvoudig in gebruik

Hoe Teller werkt? Kan bijna niet eenvoudiger. Een simpel tikje op de elegant ogende hardware tool (een soort ‘puk’ die met een USB-kabel aangesloten is op je Mac) volstaat om de timer te starten of te stoppen. Door te draaien aan Tiller kan je switchen tussen klanten, taken of projecten. Een dubbeltap bezorgt je dan weer heldere statistiekjes in verband met je registraties. Kijk, zo moet dat zijn. Eenvoudig te bedienen, doordacht ontworpen en met zorg vorm gegeven.

Alleen begrijp ik niet goed waarom het ding met een kabel moet aangesloten worden. Mijn bureau is nu al een kluwen van kabeltjes en draadjes voor van alles en nog wat. Kan dat dan niet draadloos via Bluetooth of NFC? Alhoewel. Misschien hebben ze er wel opzettelijk een draadje aan gehangen. Anders lijkt het helemaal een onderzetbordje voor je tas koffie 🙂

Kickstarter

Op dit moment is Tiller nog geen afgewerkt product. Tot 20 oktober loopt er een crowdsourcing campagne op Kickstarter. De mannen van Joan hopen zo’n AU$ 68.000 bij mekaar te harken en ze zijn goed bezig. Momenteel staat de teller op iets meer dan AU$ 36.000. Het is dus best denkbaar dat dit project gefinancierd raakt.

In verschillende kleurtjes

Tiller zal werken zowel op Mac OS als Windows en integreert met andere apps zoals Harvest, Toggl, WorkflowMax, en AND CO. De tool komt ook in verschillende kleurtjes waaronder eentje in knalrood. Wie dan nog zijn timer vergeet aan of af te zetten, is toch wel echt een kluns.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *