VIGC en JumpLine

JumpLine content partner van het VIGC

Het nieuwe jaar is alvast denderend van start gegaan. De treinen staken, de files worden langer en de elektriciteit duurder… Maar niet getreurd, want ook in dit frisse, nieuwe jaar lees je op JumpLine de interessantste nieuwtjes voor de grafische professional voorzien van een frivool toefje humor en doorspekt met concrete tips en handige tricks. En, om met de deur in huis te vallen, ik heb groot nieuws: JumpLine treedt vanaf 2016 op als ‘content partner’ van het VIGC.

Even kennismaken: het VIGC

Het VIGC (oftewel: het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie) is een onafhankelijk kenniscentrum voor grafische communicatie. Een vraagje over de nieuwe PDF/X-standaard? Is colour management voor jou wat flou? Zit je met een technisch probleem waar niemand in de studio weg mee weet? De ervaren experten van het VIGC staan voor je klaar en dat al vanaf een luttele 160 EUR/jaar. Toegegeven, daarvoor kan je toch niet sukkelen.

Wat mag je van onze samenwerking verwachten? Wel, met de regelmaat van de klok zullen JumpLine blog posts te lezen zijn in de ‘Eye Opener’, de elektronische nieuwsbrief van het VIGC die vanaf 2016 over de hele sector zal uitgestuurd worden. Daarnaast pen ik ook heel wat exclusieve content samen die enkel toegankelijk zal zijn voor de leden van het VIGC. Hierbij alvast een voorproefje…

Ontwerpen zonder de Creative Cloud?
Kunnen we nog ontwerpen zonder ons vast te ketenen aan een abonnement op de CC? Ik ga op zoek naar de alternatieven voor de klassieke design apps, voor Typekit en Adobe Stock.

Mobile design. Hype of nieuwe realiteit?
Is mobile design echt de toekomst? Is de nieuwe iPad Pro de vervanger van onze geliefde Mac? Ik pluis uit wat de voor- en nadelen zijn van mobile design en welke tools er zoal voor handen zijn.

OFFF Barcelona. Het creatiefste festival van Europa
OFFF Barcelona staat opnieuw op mijn agenda. Je leest een mooi sfeerverslag en, als we wat geluk hebben, ook interviews met enkele van de Belgische ontwerpers die op de speaker list staan.

Heb je zelf een onderwerp voor JumpLine? Wil je een project of ontwerp in de kijker zetten? Een leuke app gezien? Laat het weten en stuur een mailtje naar coolstuff@jumpline.eu

JumpLine: lid worden van het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *