Star Wars Modern

Je moet al van de planeet Tatooine zelf komen om niet te weten dat er een nieuwe Star Wars film uit is. De merchandising draait op full blaster mode en de peluchen Yoda’s en Darth Vaders vliegen in light speed de deur uit. Niet erg origineel allemaal, dat wel.  Of het niet anders kan? Grafisch ontwerper Ty Mattson denkt alvast van wel… De ultieme cadeautip. 

Ty Mattson, zelf een kind van de late jaren ’70 en vroege jaren ’80, was gefascineerd door de allereerste Star Wars films. Als opdondertje was hij uren zoet met het natekenen van figuren en scènes uit de iconische eerste trilogie (persoonlijke noot: als leeftijdgenoot van Ty kan ik alleen maar beamen dat de eerste reeks meteen ook de beste was). Later ontpopte Ty zich als getalenteerd grafisch ontwerper en groeide bij hem het idee om zijn passie voor Star Wars te combineren met zijn liefde voor mid-century modern design. Het resultaat is een originele reeks posters onder de naam Star Wars Modern.

ty-mattson-star-wars-15_1024x1024
© Ty Mattson
© Ty Mattson
© Ty Mattson

De posters, waarvan de illustraties door Lucasfilm in licentie zijn genomen, zijn stuk voor stuk grafische meesterwerkjes uitgevoerd in 2- of 3-kleuren zeefdruk op 450 grams Black Licorice papier van French Paper, één van de weinige, onafhankelijke papierfabrieken in de VS. De Star Wars Modern illustraties zijn beschikbaar als poster (46 cm x 61 cm) of als postkaart (20,3 cm x 25,4 cm). Een poster kost je amper $ 50 (excl. verzending) en voor die prijs heb je een gesigneerd en genummerd origineel. Bestellen doe je hier.

© Ty Mattson

© Ty Mattson

© Ty Mattson
© Ty Mattson

JumpLine: Ty Mattson’s kindertekening 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *