Logo design 2.0

De tijd dat een logo een voornamelijk statische verschijning kent op visitekaartjes en briefhoofden, ligt stilaan achter ons. Bij het ontwerp van een nieuwe corporate identity spelen animatie en interactie een almaar belangrijkere rol. Het logo van de Braziliaanse telecom operator Oi mag je gerust ‘een class book example’ noemen van deze verlichte ontwerpfilosofie.

De Oi logo generator

Een merk moet je individueel aanspreken…  een mantra waarmee menig marketinggoeroe ongetwijfeld graag uitpakt. De Braziliaanse telecom operator Oi nam dit heel letterlijk en bij de redesign van hun corporate identity pakte het bedrijf uit met een logo dat zich qua vorm en kleur aanpast aan je stem. Het resultaat is een logo dat in zoveel variaties bestaat als er mensen zijn die er mee interageren.

oi
© Wolff Olins

Wolff Olins, de design studio achter de rebranding, werkte samen met digital art en design studio Onformative voor de uitwerking van het concept. Onformative ontwikkelde de software die maakt dat het logo reageert op stemgeluid, al werken andere geluidsbronnen zoals muziek even goed. Op basis van je geluidsinput kan je jouw, volledig eigen, versie van het logo bewaren. Van gepersonaliseerde branding gesproken.

Rond deze klantgecentreerde identiteit ontwikkelde Wolff Olins een compleet en eigentijds design systeem. De fotografische stijl, de liquide vormen, de van het scherm spattende kleuren… dit logo is perfect gecast voor dit visuele tijdperk waarin Instagram en Snapchat een hoofdrol spelen. Wie belt er trouwens nog met z’n telefoon? Da’s toch zo jaren ’90 🙂

Oi hero smaller7

© Wolff Olins

Oi hero smaller9
© Wolff Olins

Making the Oi logo generator from Wolff Olins on Vimeo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *