Lunar, het iriserende fijnpapier

Van Papyrus ontvingen we een mooie postmailing om Lunar, een iriserend fijnpapier, voor te stellen. En ja, ook dit is een papiertje waarvan je creatieve sappen spontaan beginnen te stromen. Een voorproefje…

Stijlvol luxueus

Lunar is een product van het Italiaanse Favini, specialist in innovatieve toepassingen en materialen voor de verpakking- en mode-industrie, en wordt in België verdeeld door Papyrus. Lunar is uitermate geschikt voor stijlvolle, luxueuze verpakkingen en allerlei andere creaties waarop termen als ’tijdloos elegant’ en ‘urban chic’ van toepassing zijn.

Inspirerend maanlicht

Dit iriserende fijnpapier, de standaard term ‘papier’ is hier echt niet van toepassing, onderscheidt zich door een geraffineerde uitstraling en een verrassend subtiel, tactiel effect. De inspiratie voor dit fijnpapier vonden de creatieve papetiers van Favini in de geraffineerde schakeringen van maanlicht. Dat ‘iriserende’ is trouwens geen holle marketingterm. De specifieke lichtreflectie is het resultaat van de delicate combinatie van metaalpigmenten en een subtiele micropersing.

Mini en Nexus

Lunar is verkrijgbaar in twee verschillende micropersingstructuren: ‘Mini’ en ‘Nexus’. Beide kwaliteiten zijn beschikbaar in zeven tinten gaande van zacht wit tot diep zwart, met tussenstops als platinum, sage (een wat ongesatureerd groen), silver, mauve en navy. Lunar Mini voelt dankzij de zeer fijne micropersing wat gladder (beschikbaar in 120 g. en 340 g.) Lunar Nexus heeft een naaldpersing en heeft eerder een satijnachtige feel (enkel beschikbaar in 340 g.) De micropersing is altijd éénzijdig aangebracht. Mini en Nexus zijn FSC-gecertificeerd en geschikt voor de meeste druk- en afwerkingstechnieken, waaronder ook dry-toner applicaties. Wel jammer dat de vellen enkel in groot formaat (720 mm x 1020 mm) beschikbaar zijn. Past niet meteen in de printer. Een handiger SRA3-formaat zou welkom zijn.

 

Lunar Mini en Nexus maken deel uit van het Papyrus Specials assortiment waar je ook andere creatieve papieren terug vindt zoals Gmund, Distinction en de kleurrijke kalkjes van Cromatico.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *