Olympic Air

Er even tussenuit… Kan deugd doen, hé. Zo was ik onlangs in het Griekse Kos. Genieten van de laatste straaltjes zon,  zwemmen in een zee van blauw en ons schaamteloos tegoed doen aan alle Griekse culinaire weldaden… Klinkt als een perfect plaatje, was het niet voor dat ene logo van Olympic Air.

Olympic Air

Tja, je bent nu eenmaal vormgever en dan heb je niet alleen oog voor de mooie dingen, maar valt slecht design des te meer op. Zo ook het logo van Olympic Air. Als Griekse binnenlandse vluchtmaatschappij kan ik er in komen dat je je bedrijf ‘Olympic Air’ doopt. Niet bijster origineel, maar goed dat is ‘Brussels Airlines’ evenmin.

Rest natuurlijk de netelige situatie van het logo. Met een naam als ‘Olympic Air’ denk je natuurlijk onmiddellijk aan het wereldberoemde logo met de ringen in de vele kleurtjes. “Laten we ook zoiets doen”, moeten ze bij Olympic Air gedacht hebben. Makkelijker gezegd dan gedaan want een overbekend logo als dat van de Olympische Spelen is natuurlijk langs alle kanten beschermd. Je kan er niet zomaar wat mee klooien en er dan je eigen naam onder zetten. Maar da’s buiten de onpeilbare creativiteit gerekend van de mannen op de marketingafdeling van Olympic Air.

Het resultaat?  Een draak van een logo waarbij kleuren door mekaar zijn gehaspeld, ringen om onduidelijke redenen onderbroken zijn en, tot overmaat van ramp, het liggend ontwerp staand wordt gebruikt. De ringen zelf, of wat er van overblijft, hebben ze ook dikker gemaakt zodat het geheel overkomt als een onontwarbaar kluwen en alles behalve betrouwbaarheid en degelijkheid uitstraalt. Kwaliteiten die menig reiziger nogal eens durft te verwachten van een vliegtuigmaatschappij.

Geen idee wie verantwoordelijk is voor dit gedrocht, maar het verdient zeker een ereplaats in de lijst met meest foute logo’s ever. Verder niets dan goeds over Olympic Air. Het vliegtuig vloog, was redelijk op tijd en de stewardessen waren super vriendelijk… Zo zie je maar dat het echt niet moeilijk is om met slecht design het volledige imago van je maatschappij onderuit te halen. Dus, Griekse collega-ontwerpers, hier ligt volgens mij een opportuniteit om beter te doen 🙂 Kos zelf kan ik trouwens aanbevelen. Zalig zonnetje.

JumpLine: olympicair.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *