Pixelmator Pro

Het team achter Pixelmator heeft een heel nieuwe app uit zijn mouw geschud. Pixelmator Pro wil niets minder zijn dan de modernste en meest sexy beeldbewerkingsapp voor de Mac en het lijkt erop dat ze dat nog gaan klaar spelen ook…

Pixelmator Pro

Onlangs lanceerde het team achter het gekende Pixelmator een gloednieuwe, pro-versie van hun image editing app. En nee, het gaat niet om een gepimpte versie of wat extra toeters en bellen. Pixelmator Pro is from scratch ontwikkeld, gebruikmakend van de nieuwste Mac-technologieën en voorzien van een superstrakke interface en een hele rits sub-zero coole, nondestructive editing tools.

Exclusief voor de Mac

Pech voor de Windows-gebruikers weliswaar, want Pixelmator Pro is exclusief ontwikkeld voor de Mac. De software maakt intensief gebruik van de grafische processor van de Mac in combinatie met de recentste high-tech hocus-pocus zoals Metal 2, Core Image en OpenGL.

Pro-waardige features

Allemaal goed en wel, maar snelheid alleen is niet voldoende. Wees gerust, gij verwende ontwerper, Pixelmator Pro is verrassend compleet uitgerust met een hele batterij Pro-waardige features. Ik pik er enkele uit: full RAW support (inclusief multiple RAW layers), ondersteuning voor het HEIF-bestandsformaat, een heel arsenaal painting tools, dual texture brushes, nondestructive retouching, reshaping, selecting, type, shape en vector tools… en ja, je kan je PSD’s ook openen in Pixelmator Pro.

Real-time, nondestructive, blockbuster effects.
Dual textures brushes, advanced brush dynamics, dynamic paint blending… Pixelmator Pro heeft het allemaal.

Het meest opvallende aan deze Pixelmator Pro is wellicht de ronduit fantastische, superstrakke, nieuwe interface. Lagen links, tools rechts… Da’s even wennen als je van PS komt, maar het ziet er allemaal heel professioneel en uitermate verzorgd uit.

Lagen links en tools rechts… da’s even wennen.

Pixelmator Pro 1.0 is beschikbaar op de Mac App Store voor de tijdelijke promoprijs van $ 59,99. Geïnteresseerd? Wacht niet te lang want na deze niet nader gedefinieerde introductieperiode zal Pixelmator Pro $ 99 kosten. Om Pixelmator Pro te draaien heb je een Mac nodig met een Metal-compatible graphics card en macOS High Sierra.

De gewone, ‘standaard’ versie van Pixelmator (versie 3.7) blijft trouwens beschikbaar op de App Store voor een zeer democratische $ 14,99.

 

Een gedachte over “Pixelmator Pro”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *