Paper Book 2018-2021

Goed nieuws voor papierminnend België… Arjowiggins presenteerde gisteren zijn nieuwe editie van het Paper Book. Een klepper van formaat en absoluut hebbeding voor elke print designer.

De papierbijbel van Arjowiggins

3,140 kg. droog aan de haak. Zoveel weegt het nieuwe Paper Book van Arjowiggins. Deze heuse papierbijbel verzamelt zowat alle reeksen, gewichten, texturen, kleuren en tinten uit het weelderige gamma van Arjowiggins Creative Papers. Het Paper Book bestaat uit twee delen. Het stalenboek zelf, met zijn ruime A4-vellen, en een ‘waterfall sample book’ dat een overzicht biedt aan de hand van postzegelgrote staaltjes. Het moet gezegd, het geheel oogt bijzonder indrukwekkend.

Bijpassende enveloppen

Net zoals in de vorige editie bevat elk vel uit het Paper Book informatie over de beschikbare gewichten (met en zonder watermerk), de verkrijgbare formaten en de eventuele bijpassende enveloppen. Bijzonder handig, dat laatste. Niets zo vervelend als een mooie kwaliteit selecteren om er vervolgens achter te komen dat er geen enveloppen beschikbaar zijn. Achteraan in het Paper Book vind je nog heel wat extra informatie en kan je nagaan welke kwaliteiten geschikt zijn voor liquid toner (HP Indigo) of dry toner (Canon, Konica Minolta, Ricoh, Xerox…). De kwaliteiten voor liquid toner kregen een speciale i-Tone coating die niet alleen zorgt voor een goede hechting, maar ook voor een betere kleurreproductie.

Grijs is het nieuwe wit

Valt er ook wat nieuws te bespeuren in het nieuwe Paper Book? Absoluut. Arjowiggings stak heel wat tijd en energie in het uitbreiden van zijn kleurpallet. En met resultaat. De gekende Keaykolour-reeks werd uitgebreid met een hele winkel nieuwe tintjes. Ook het vermaarde Conqeuror-gamma werd aangevuld met drie tinten grijs (Feather, Pencil en Cartridge). “Wit papier is uit de mode. Het doet teveel denken aan het witte papier van de copy shop om de hoek”, horen we van gastspreker Christophe Balaresque (Luxury Brands & Marketing Director Arjowiggins Creative Papers).

Metallics blijvend succes

Ook de Metallics uit de Curious Collection blijven het heel goed doen. Toen deze kwaliteiten uitkwamen was menigeen ervan overtuigd dat metallics een weliswaar fel maar zeer tijdelijk succes zouden worden. Niets blijkt minder waar. De range is ondertussen uitgegroeid tot een waaier van niet minder dan 32 kwaliteiten. En er zitten opnieuw enkele geboren succesnummers bij, zoals de Metallics Peacock, een waanzinnig opvallend cyaanblauw glitterpapier (Paper Book, pagina 76).

Nieuw: Alchemy

Arjowiggins introduceert ook een volledig nieuwe kwaliteit binnen de Curious Collection onder de naam Alchemy (Silver, Titanium, Gold, Copper en Platinum). De Alchemy-kwaliteiten combineren een eerder terughoudende, fijnzinnige glinstering met de textuur van gehamerd metaal. Het oogt wat matter, straalt op een verfijnde manier luxe uit en is meer gereserveerd dan sommige blingbling kwaliteiten uit de Metallics-range.

Papier is emotie

Met dit Paper Book wil Arjowiggins een duidelijk signaal geven.  Papier heeft, in een wereld waar millenials en digital natives de marketingmix bepalen, wel degelijk een rol. Een mooie papierkwaliteit is immers zoveel meer dan een informatiedrager. “Papier is emotie”, onderstreept Christophe Balaresque. En gelijk heeft hij. Papier heeft een tactiele en visuele kracht die het digitale ver overstijgt. Een mooie verpakking of een chique uitnodiging… het zegt zoveel meer dan wat er in de doos zit of wanneer het feest door gaat. Aan ons, ontwerpers, om het potentieel van al deze fantastische kwaliteiten tot hun recht te laten komen.

The Paper Book 2018-2021 from Arjowiggins Creative Papers on Vimeo.

De kwaliteiten van Arjowiggins worden in België verdeeld door Antalis. Wil je ook een exemplaar? Een lief mailtje naar designers.be@antalis.com doet wellicht wonderen.

2 gedachten over “Paper Book 2018-2021”

  1. Ik heb een tijdje geleden laten weten aan Antalis dat ik deze wel zou willen hebben. Spijtig genoeg heb ik daar nog steeds geen response op gehad.

    1. Bedankt voor je reactie, Maxim. Ik speel je reactie door aan onze contactpersoon bij Antalis. Misschien komt het dan alsnog in orde. Groetjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *