Schoppen troef

Sombere dagen? No worries. De speelkaarten van de Nederlandse ontwerpster Nynke Tynagel voor de gerenommeerde product design studio Piet Boon zijn een creatief lichtpuntje in deze donkere tijden.

The art of play

Vergeet die stapel ordinaire speelkaarten… Een dek speelkaarten is tegenwoordig het uitverkoren canvas voor creatievelingen om compleet op los te gaan. We hadden het op JumpLine eerder al over de handige en leerrijke speelkaarten uit het Photography Deck van Eric Bohring. De speelkaarten die ontwerpster Nynke Tynagel voor de chique Studio Piet Boon ontwierp, zijn dan weer van een kwijlopwekkende grafisch raffinement.

De Studio Piet Boon speelkaarten zijn wat groter dan gebruikelijk en doorspekt met de karakteristieke KEKKE-vorm, welke in 2008 als eerste werd gebruikt in de KEKKE chair van Piet Boon. Op de speelkaarten met figuren (Heer, Dame en Boer) zijn harmonieuze composities van interieurobjecten te zien in de iconografische stijl die zo kenmerkend is voor het werk van Nynke. Om het helemaal af te maken, zijn deze exclusief ontworpen speelkaarten verpakt in een handgemaakte leren etui.

Nu hoor ik je al denken: ‘ik wil er een, ik wil er een…’ Wel, ik ook. Maar dat zou wel eens kunnen tegen vallen. Op de website van Studio Piet Boon staat enkel dat de speelkaarten ’te bezichtigen’ zijn in de showroom (echt waar, geen grap). Allen daarheen dus. Meer info op de website van Studio Piet Boon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *