Space Travel Illustrated

Space is hot. Matt Deamon in The Martian, Einstein’s zwaartekrachtgolven, mysterieuze Dark Energy … allemaal heel erg cool. Maar de oneindige kosmos is ook een onuitputtelijke inspiratiebron voor grafische creatie. De nieuwe set Space Travel posters van Invisible Creature is hier een schitterend bewijs van.

Space Travel Posters

In opdracht van NASA’s Jet Propulsion Laboratory (JPL) ontwierp de in Seattle gevestigde studio, Invisible Creature, een fascinerende reeks posters rond het thema ‘space travel’. De posters maken deel van van een kalender, een geschenkje voor het personeel, de wetenschappers en ingenieurs van NASA. De kalender zelf kan je niet krijgen (tenzij je verdomd goeie connecties hebt), maarJPL heeft beloofd om  een digitale versie, gratis ter beschikking te stellen. Heb je liever de echte posters? Kan ook. Drie van de posters kan je bestellen op de website van Invisible Creature.

© Invisible Creature
© Invisible Creature

In het verleden deed JPL wel vaker beroep op illustrators en grafici voor het creëren van infographics of andere illustraties. Dat hoeft niet te verwonderen. Heel wat van die rare ruimtefenomenen zijn nauwelijks te bevatten zonder een lekker simpel tekeningetje. Op de website van het lab kan je heerlijk grasduinen doorheen het archief aan ‘space art’. De posters van Invisible Creature hebben echter iets apart. De kleuren spatten van het canvas en de vele details en gelaagdheid van de graphics maken dat je er met plezier meer dan eens kan naar kijken.

enceladus_1_blog1

© Invisible Creature
© Invisible Creature

Zoals gezegd: te koop op de website van  Invisible Creature voor de ronde prijs van $ 40 per stuk (formaat: 609,6 mm × 914,4 mm, gesigneerd door de ontwerper). De perfecte decoratie om bij weg te dromen, lijkt mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *