Stop-Motion van de bovenste plank

De meeste reclame die ik ’s avonds op het scherm de revue zien passeren is nauwelijks het vermelden waard en hooguit het startsein om opnieuw de keuken in te duiken en de frigo te plunderen (thank god for Netflix). Maar, heel af en toe, zie je een spotje dat de grenzen verlegt, de clichés van het stralend wit wasgoed ver achter zich laat en, warempel, de moeite van het kijken meer dan waard is. Honda, zo blijkt, heeft hier een neus voor.

De spot in kwestie is een realisatie van stop-motion artist PES in samenwerking met reclamebureau RPA uit Californië en verbeeldt de geschiedenis van Honda. De spot gaat van start met oprichter Soichiro Honda die een eenvoudige motor gebruikt om de fiets van zijn echtgenote aan te drijven. Vervolgens volgen we de motor doorheen de tijd en de wijde range aan voertuigen die het Honda label dragen, gaande van motorfietsen, racemoto’s, boten, grasmaaiers, verschillende modellen van de Civic en Formule 1 bolides tot en met robots en jets.

Opmerkelijk aan dit visueel pareltje is dat er slechts heel beperkt beroep is gedaan op CGI en er voor de stop-motion animatie gebruikt is gemaakt van honderden, zelfs duizenden handgemaakte tekeningen. In de video zie je ook handen druk bezig met het omdraaien van papiertjes om zo de animatie tot leven te brengen. De ‘making of’ video is een aanrader en geeft een goede impressie van hoe deze spot tot stand is gekomen.

Honda is met deze spot absoluut niet aan zijn proefstuk toe. Meer moois vind je in  deze gelijkaardige spot  (winner 2014 best auto commercial) en deze spot voor de Honda Accord (beiden van Wieden & Kennedy).

Als ze nu ook nog die super coole, nieuwe NSX op de Europese markt brengen, weet ik weer waarvoor te sparen 🙂

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *