Stranger Things

Het tweede seizoen van Stranger Things staat op Netflix en tenzij je de afgelopen dagen op de planeet Zork zat, is de kans groot dat je op dit moment gekluisterd zit aan een of ander scherm om de avonturen van Eleven en co op de voet te volgen. Toch had de fameuze opening sequence er wel eens helemaal anders kunnen uitzien…

Stranger Things

Ik ben fan… Absoluut. De in eighties gedrenkte, pre-digitale sfeer, het onwezenlijke van The Upsidedown, de geweldige jongens-onder-mekaar-humor en… Eleven natuurlijk (nu met krullen!!!). De Stranger Things opening sequence is ondertussen verheven tot niets minder dan ‘legendarisch’ en is een realisatie van het gerenommeerde visual storytelling agency Imaginary Forces. Voor de letterliefhebbers onder ons: de naam van de serie is gezet in de ITC Benguiat van de gelijknamige letterontwerper. Dit heerlijk retro lettertype is een verwijzing naar de Stephen King book covers uit die tijd en sluit perfect aan bij de ietwat obscure sfeer van de serie. Zeker in dat bloederige, onheilspellende rood… Typografie van de bovenste plank, als je het mij vraagt.

Alien

Toch had die opening sequence er wel eens helemaal anders kunnen uitzien. De eerste ontwerpen hadden een veel strakkere look-and-feel met een schreefloos font in de hoofdrol. Deze ontwerpen waren een verwijzing naar het Alien-logo waarvan de eerste films uit de vroege jaren ’80 stammen.

In een later ontwerp zien we een iets zwaarder font. De glow bij sommige van de karakters en de omgekeerde ‘E’ benadrukken de spookachtige, bevreemdende sfeer van de serie.

Een volgend ontwerp lijkt meer op iets voor een Marvel film, maar hier zie je wel al een hint van de finale lettercompositie.

Het finale ontwerp start met een extreme close-up van de letters. Aanvankelijk heb je dus geen idee wat je nu precies ziet. Langzaam schuiven de verschillende karakters samen en wordt het totaalbeeld zichtbaar.

Stranger Things Font Generators

Nog een extraatje voor de fans. Grafisch ontwerper Nelson Cash creëerde deze alleraardigste Stranger Things Font Generator. Gewoon je tekst ingeven en op Strangify klikken. Simpel maar zeer leuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *