Typographic Ticket Book

Muggenziftende typograaf of mierenneukende letterzetter? Het Typographic Ticket Book is een absolute ‘must have’ voor iedereen die zich wel eens ergert aan de typografische dwalingen van de onwetende medemens.

Typographic Ticket Book

Ik pleit schuldig… Ook ik erger mij wel eens aan slordig gezette tekst of foute fontkeuzes. Tot voor kort kon je als in de eer gekrenkte vormgever niet anders dan foeterend en stampvoetend tekeer gaan. Maar kijk, nu is er het zeer toepasselijke Typographic Ticket Book van Hoefler & Co waarmee je kwaadwillige foutsplitsers en typografische recidivisten genadeloos op de bon kan zwieren.

Streng bonnenboekje

Het Typographic Ticket Book ziet er ook echt uit als het strenge bonnenboekje van de vroegere sjampetter. Gezet in het enige lettertype geschikt voor een ‘zero tolerance approach’, namelijk Helvetica en volstrekt geloofwaardig opgemaakt als officiële ingebrekestelling met een angstaanjagend oranje als passende steunkleur.

© Hoefler & Co

72-436-RVR

De mannen van Hoefler & Co verzamelden 32 typografische overtredingen met elk een op het eerste zicht cryptische en betekenisloze foutcode. Maar deze grapjassen hebben het Typographic Ticket Book vol instinkers gestoken. De foutcode voor ‘improper hyphenation/justification’ is bijvoorbeeld 72-436-RVR (RVR > river > witrivieren kenmerkend voor slecht gezette lopende tekst).

Faciet Maior Logo

Ook de cover bulkt van de instinkers. De hoofding van het zeer officieel aandoende embleem luidt: final_art_final9.ai. Een duidelijke verwijzing naar de eindeloze reeks finale versies voor immer van gedachten veranderende klanten. Of wat dacht je de spitsvondige spreuk, Faciet Maior Logo. Vrij vertaald: Maak het Logo Groter. LOL

© Hoefler & Co

Het Typographic Ticket Book telt 50 geperforeerde vellen (100 × 275 mm), op kop gelijmd en voorzien van een stevig rugkarton. Het schutvel, in ambtelijk gehamerd blauw, is voorzien van een in goudfolie gedrukt embleem. Al dat moois is voor jou voor een luttele $ 10 via Hoefler & Co. JumpLine wenst u alvast veel plezier met het uitschrijven van uw ongetwijfeld talrijke retributies 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *