InDesign 2019

Deze MAX kreeg ook InDesign een serieuze update. Adobe Sensei doet zijn intrede, er is een betere integratie van Adobe Fonts (het vroegere TypeKit) en onder de motorkap zijn zo’n 30 verbeteringen doorgevoerd om de performantie op te krikken. JumpLine pikt er enkele highlights uit.

Content-Aware Fit

Na Photoshop heeft ook InDesign een stukje van de ‘Content-Aware’-taart gekregen. Met het nieuwe Content-Aware Fit kan je makkelijker beelden plaatsen in kaders. Wanneer je een beeld plaatst gaat de slimme Adobe Sensei voor jou aan de slag om de meest relevante delen van je beeld te detecteren, het beeld te schalen en optimaal te plaatsen in je beeldkader. 

Import PDF Comments

Een nieuwigheid waar menigeen blij mee zal zijn, is de mogelijkheid om PDF comments te importeren en te bewerken in InDesign. Meer nog… wanneer je een bepaalde comment selecteert, zal InDesign de plaats in de opmaak waarop de correctie betrekking heeft oplichten. Tekstcorrecties kan je eenvoudigweg accepteren om ze in de opmaak toe te passen. Alle correcties uitgevoerd? Dan kan je je opmaak exporteren mét ingesloten comments zodat degene aan de andere kant van de lijn kan nagaan welke acties er zijn uitgevoerd.

Adobe Fonts Integration

Een geweldige nieuwigheid is de directe integratie van Adobe Fonts. In InDesign 2019 kan je meteen lettertypes visualiseren in je opmaak. Ook activeren kan rechtstreeks vanuit InDesign. Heerlijk… Over fonts gesproken, InDesign 2019 biedt nu ook ondersteuning voor OpenType SVG Color Fonts en beent daarmee QuarkXPress bij.

Verbeterde export

Adobe heeft ook heel wat kleinere, maar best nuttige aanpassingen doorgevoerd. Zo onthoudt InDesign voortaan de export preferences per document. Tot voor kort kreeg je steevast de laatst gebruikte instellingen voorgeschoteld. Aangezien export preferences nogal eens verschillen van document tot document, was dat dus meer dan eens niet de juiste instelling. Nog zo’n handigheidje: voortaan kan je bij export aanvinken dat het geëxporteerde document dezelfde naam moet hebben als het InDesign-document. 

AAMAX2018

Meer weten over de nieuwigheden in de Creative Cloud? Kom dan langs op het AAMAX event van VIGC, Lab9 en Adobe. Wij zijn ook van de partij en kijken er alvast naar uit jullie te ontmoeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *