Watch out…

The Pixelmator is coming

Eerder toevallig kwam ik onlangs dit pareltje tegen: Pixelmator. Een beeldbewerkingsprogramma met een wat hoekige naam, maar het product zelf is van een ongeziene finesse. Exclusief ontwikkeld voor de Mac (altijd een goed teken), recentelijk geoptimaliseerd voor OSX Yosemite (10.10) en te koop in de App Store voor… € 29,95. Eerlijk waar, dat is geen geld voor zo’n geweldige tool.

Met Pixelmator kan je beelden bewerken en retoucheren, tekenen en schilderen, tekst en grafische elementen integreren, effecten toepassen enz. De app beschikt over niet minder dan 40 tools voor de meest gangbare bewerkingen, een uitgebreide set Color Correction Tools (Levels, Auto Enhance, Curves, Color Balance, Brightness, Hue, Desaturate, Colorize, Replace Color, Channels, Exposure, Invert, Light & Dark), een Paint Engine (met support voor je Photoshop brushes) en meer dan 100 effecten om artistiek compleet los te gaan. De 64-bit architectuur zorgt voor stevige prestaties en voor de image processing maakt de app gebruik van geavanceerde hocus-pocus als Core Image, OpenCL, OpenGL en Grand Central Dispatch… Om maar te zeggen dat het geen prutsers zijn, die mannen van Pixelmator.

 

De recente versie 3.3.2 van Pixelmator biedt een aantal interessante nieuwigheden. Zo is er ondersteuning voor de Force Touch trackpad op de nieuwste MacBook en MacBook Pro. De sensors voelen hoeveel kracht je uitoefent op de trackpad en Pixelmator past automatisch de size van je brush aan. Kort gezegd: meer kracht, dikkere brush. De ervaring zou het tekenen met een stylus evenaren (al heb ik dat niet kunnen testen wegens geen nieuwe MacBook Pro).

Het ontwikkelteam is ook bijzonder trots op de krachtige Repair Tool, vergelijkbaar met de Content Aware technologie in Photoshop. Op de blog van Pixelmator is te lezen hoe het team met een nagelnieuwe Mac Pro aan de slag ging om het beste algoritme te selecteren voor hun Repair Tool. En met succes. De nieuwe tool is tot 5 maal sneller en de resultaten zijn best te vergelijken met wat  we gewoon zijn in Photoshop.

Pixelmator is er voor zowel Mac als iPad. Je hebt best wel een vrij recente machine met minimaal OSX 10.9.5 en een 64-bit processor. Nog een nieuwtje: binnenkort komt er een versie van Pixelmator voor iPhone. Koop je nu de versie voor iPad, dan krijg je niet alleen 50% (!) korting (€ 4,99 ipv. € 9,99), maar ook nog de iPhone versie er bovenop wanneer die uitkomt. Voor Pixelmator for iPad heb je minimaal iOS 8.1 op de tablet draaien.

Pixelmator is een realisatie van UAB Pixelmator Team uit… Vilnius (Litouwen). Zo zie je maar dat niet alle geweldige apps uit Silicon Valley komen.

JumpLine: www.pixelmator.com

JumpLine: Pixelmator for iPad

JumpLine: Pixelmator for Mac

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *