Photoshop voor iPad

Adobe werkt aan een full-blown versie van Photoshop voor de iPad. Op de komende Adobe MAX in oktober mogen we een eerste glimp verwachten. Ongetwijfeld iets voor de gekende en druk bijgewoonde Sneak Peaks.

Photoshop voor iPad

Het lijkt erop dat de strijd naar de ‘mobile designer’ volop los barst. Eerder hadden we al de introductie van Affinity Designer voor de iPad. Nu blijkt dat ook Adobe naarstig timmert aan een mobile versie van Photoshop. Een eerste impressie is gepland voor de Adobe MAX in oktober. Voor de officiële release is het wellicht wachten tot 2019.

Het is Mark Gurman van het Amerikaanse nieuwsagentschap Bloomberg die met het nieuws op de proppen kwam op basis van informatie verstrekt door anonieme bronnen bij Adobe. De gelekte info werd ondertussen bevestigd door Scott Belsky, Adobe’s chief product officer voor Creative Cloud.

Fix en Mix

Niet dat Adobe op dit moment geen mobile apps heeft. Wel integendeel… De App Store bulkt van de afgeslankte Photoshop apps. Denk maar aan de indertijd met veel bombarie aangekondigde Photoshop Mix, Fix of Sketch. Geen van die apps heeft echt potten gebroken. Te beperkt, te eenzijdig of gewoonweg niet goed genoeg… Kies zelf maar.

Cross-platform en cross-device

Deze mobiele versie van Photoshop past in een bredere strategie van Adobe om al zijn producten beschikbaar te maken op zowel desktop als mobiele platformen. De recent vrijgegeven sneak peak van Project Rush (een volledig nieuwe all-in-one, cross-device video editing app) moet je ook in dit licht zien. We lezen in het artikel van Mark Gurman verder nog dat Adobe ook een nagelnieuwe versie van Illustrator in de stijgers heeft staan. Benieuwd wat daarvan aan is…

AAMAX2018

Geen tijd en geen geld om naar de Adobe MAX te trekken? Geen nood. Op donderdag 15 november organiseert VIGC opnieuw het After Adobe MAX event. Tijdens dit gratis event krijg je de meest relevante informatie, en nog een heleboel inspirerende extra’s, op een rijtje. JumpLine is, hoe kan het ook anders, opnieuw van de partij op het AAMAX 2018. Afspraak dus op 15/11 in BluePoint Antwerpen. Tot dan.

Een gedachte over “Photoshop voor iPad”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *